AVAA fouten met layouts of printen
Last Updated 8 years ago

De meest voorkomende oorzaak van een Primavera P6 crash met een AVAA foutcode bij het gebruik van layouts of printen, is de corruptie van een layout. De oorzaak van een corruptie is moeilijk te achterhalen en dient door de software leverancier te worden opgelost. Daar helpt dit artikel niet bij.

Dit artikel helpt mogelijk wel middels een workaround voor de volgende bewerkingen.

• Het openen of switchen naar de Project View
  • Het bewerken van een layout in de Activity View
  • Pogen tot printen of het tonen van de Print Preview
  • Het toepassen of wijzigen van een filter
  • Het toepassen van meerdere filters
  • Een rapport bekijken
Workaround 1

Bar-necking kan de reden zijn van problemen met de layout.
Om het probleem te voorkomen kan je proberen om bar-necking uit te schakelen.

1. Open je project
  2. Klik op [View] -> [Bars]
  3. Voor iedere bar waarvoor [Display] is aangevinkt, ga naar de [Bar Settings] tab.
  4. Vink zowel [Calendar nonwork time] als [Activity nonwork intervals] uit.
  5. Klik op [OK].

Workaround 2

Deze workaround beschrijft het maken van een nieuwe layout en het verwijderen van de corrupte layout.

1. Open een nieuwe layout en verifieer dat de AVAA error niet meer voorkomt.
  2. Schrijf de volgende instellingen op van de oude layout, zodat je deze eenvoudig opnieuw kan aanmaken.
    • Activiteit kolommen: de te tonen kolommen, de volgorde en de breedte
    • Group en sorteer opties
    • Filters
    • Welke view wordt getoond? Bijv. word de Resource Usage layout getoond? Als de activiteiten details worden getoond, welke tabs zijn zichtbaar en in welke volgorde?
  3. Open de nieuwe layout, kies [View] -> [Layout] -> [Save As]
  4. Geef een naam die anders is dan de corrupte layout.
  5. Stel de layout dusdanig in dat deze lijkt op de corrupte layout middels de eerder opgeschreven instellingen.
  6. Verwijder de corrupte layout.